dissabte, 22 de gener del 2022

Primeres experiències de microcrèdits


El projecte dels microcrèdits, pel qual us vaig demanar opinió fa temps, ja camina! I està anant molt bé. Molts em vau escriure per correu o altres mitjans, i d’aquí en va sortir el que fem ara. És totalment adaptat a la nostra realitat i necessitats. En aquests moments, hi ha 6.148 euros en circulació. En total s’han deixat 7.116 euros, però amb els diners dels primers que ja ho estan retornant s’han pogut començar dos nous microcrèdits. Per això dic que hi ha 6.148 euros en circulació en total. Això vol dir que, a mesura que els vagin tornant, els mateixos diners han de servir per ajudar més gent. I això ja està essent així, o sigui que fantàstic!

Properament espero poder-ne començar un per una noia que es vol empoderar amb una botigueta de sastreria, i els microcrèdits per als mestres de l’escola. Aquests darrers penso que requeriran força diners, però ho anirem fent amb el ritme que puguem. Agraeixo moltíssim les donacions que han anat arribant des que vaig parlar del tema per aquest projecte! Això ja és una realitat, i està obrint una gran porta d’esperança als qui els reben. Aquí teniu més detallats els casos concrets (quan n'hàgiu escoltat un i vulgueu escoltar el següent, crec que haureu d'actualitzar la pàgina per poder-lo escoltar):

EL PRIMER RETORNAT (0:40)


3 MOTOS I EL PRIMER FRACÀS (1:43)


UN ONCLE I UN NEBOT ANALFABETS (1:19)


EN MICHAEL (0:49)


L’OCHWO (0:33) 


A la foto, en Moses posant a punt la moto per al seu cosí Moize. En Moize aquella nit estava tan content que amb prou feines va poder dormir. A casa deien que mai no l’havien vist tan content

8 comentaris:

  1. Enhorabona, perquè tal i com ho expliqués es evident què cada microcrédit, obre una finestra d'esperança en les vides d'aquestes gents. Què potser es lo que més falta els fa, esperança e il.lusio per millorar la seva realitat.

    ResponElimina
  2. Fantàstic, Sergi!!! Moltes felicitats per tanta feina ben feta i moltes gràcies també per tots aquests audios tan esperançadors i bonics, segur que t'hi has passat una bona estona preparant-los!!! No pateixis per si es poden escoltar, al mòbil els he sentit perfectament i a l'ordinador també, no importa massa si has de reiniciar la pàgina, el que cal és escoltar-los i es pot fer!!!
    Moltíssimes gràcies!!!! És una meravella tornar a sentir la teva veu :)

    ResponElimina
  3. Molt bé Sergi! Ja sé que no t'agrada que t'afalaguin gaire però està clar que segur que estàs invertint moltes hores en gestionar tots aquests microcrèdits i fer que tot vagi avaançant! Enhorabona!! Potser no tots els microcrèdits arribaran a bon port però això no treu cap mèrit a la feina que esteu fent. Endavant!!

    ResponElimina
  4. T' Escric des de Montserrat:
    Quina feinada que heu fet,
    i quantes esperances hi ha posades
    en tots aquests projectes
    que comencen a donar el seu fruit
    FELICITATS !!

    ResponElimina
  5. Enhorabona Sergi! És ben complexe el tema dels microcrèdits i sens dubte una manera excel.lent d'empoderar a les persones que els reben. Haver tingut ja algun èxit i tenir bon pronòstic d'altres que expliques és un èxit brutal el que reflexa que darrera hi ha una feinada. De debó moltes felicitats!! I de nou gràcies per compartir-ho amb nosaltres

    ResponElimina
  6. Molt be, Sergi. Això va be. Sembla que majoritàriament la resposta és bona, sempre hi haurà algú que tindrà més dificultats pel motiu que sigui. Molt bona feina. Escoltar les gravacions ens aproxima, com si no estiguéssim tant lluny, com si ho visquéssim en certa manera. Realment, el que fas és una gran ajuda per tota aquesta gent, però quina feinada controlar-ho tot¡¡¡. Gràcies pel que fas i gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina
  7. Gràcies a vosaltres pels vostres comentaris. Tot és do de Déu: els qui reben l'ajuda però també els qui la poden fer. Tots en podem donar gràcies!

    ResponElimina