divendres, 24 de juny del 2022

Unes benaurances per als nuvis


Al casament d'en Pau i la Júlia, el P. Lluís Juanós (monjo de Montserrat que els va casar) va dir-hi unes benaurances amb un cert toc d'humor que penso que diuen coses profundes. Aquí les teniu:

  • "Feliços els qui saben riure's d'ells mateixos i no es prenen massa seriosament, perquè sabran acceptar les bromes dels altres, evitant el malhumor.
  • Feliços els qui, tot i arribar a casa cansats i "estressats", saben dissimular-ho, perquè les portes, els mobles i els qui els envolten, que possiblement no en tenen cap culpa, els ho agrairan.
  • Feliços els qui saben parlar quan convé i callar quan cal, perquè no seran víctimes de la pròpia xerrameca, sinó dignes de ser escoltats.
  • Feliços els qui no es donen gaire importància i escolten els altres sense creure's indispensables ni segurs de tot el que diuen, perquè seran sembradors d'alegria i de consells assenyats.
  • Feliços els qui saben mirar com un nen les coses petites i afrontar tranquil·lament les coses serioses, perquè sabran distingir el que és important del que és prescindible.
  • Feliços vosaltres si sabeu valorar un somriure i oblidar una mala cara, perquè la vostra ruta serà lliure de tot ressentiment.
  • Feliços si sabeu dialogar per evitar els malentesos; si sabeu reconèixer els errors amb senzillesa i tenir el coratge de demanar perdó, perquè haureu après l'art de conviure.
  • Feliços vosaltres quan els anys hauran solcat el vostre rostre i seureu en silenci sota l'arbre de l'amor que heu conreat, perquè llavors sereu Sal de la terra i Llum del món, i haureu trobat la veritable Saviesa."

Amén.

8 comentaris:

  1. Benaurances molt sàvies i profundes.
    Tant de bó aprenguem a posar-led en práctica cada dia.

    ResponElimina
  2. Guapes les benaurances i guapos els nuvis!!! Que així sigui tota la seva vida!!!
    Moltes gràcies Sergi per fer-nos-ho arribar, queda clar que no només tu saps actualitzar-les, el P. Lluís Juanós també fa homilies fantàstiques!!!
    Moltes felicitats a tots!!!

    ResponElimina
  3. Unes benaurances plenes de lliçons de vida per aprendre i posar en pràctica. Gràcies per compartir-les Sergi!

    ResponElimina
  4. Benaurats els que saben interpretar els temps que'ls ha tocat viure i aporten saviesa i comprensió per fer front als inevitables entrebancs de la vida viscuda amb intensitat. Benaurat el P. Juanós.
    I potser per edat en quedó amb l'última perquè trobo qué es la síntesis perfecte de totes les altres.
    I bénaurat tu també Sergi perquè amb la teva elecció de vida donés sentit a la nostra fe.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per aquestes paraules. Però nosaltres som simplement instruments, i com a molt assenyalem la Font, que és Déu.

      Elimina
  5. Que la felicitat,la salud i l,amor ,siguin els seus companys de vida .
    Boniques les Benaurances del P.Juanós.Ojala moltes parelles les tinguessin en compte abans de prendre algunes decisions.
    Gracies Sergi D'Assís


    ResponElimina
  6. Respostes
    1. MOLTÍSSIMES GRÀCIES, SERGI, PER COMP.ARTIR AQUESTES PARAULES TAN SÀVIES QUE TOTS HE DE TENIR COM A FITA SI VOLEM VIURE I CONVIURE MILLOR!!

      Elimina