dissabte, 24 de setembre del 2022

Els pous del Togo


Aquests dies cada comunitat ha de presentar un informe sobre la situació del seu monestir. Tots podem llegir prèviament el seu informe escrit, i aleshores es convida el superior i un delegat de la comunitat a ser entrevistats davant de tots. És molt interessant!

La comunitat del Togo ens va parlar de les dificultats econòmiques que tenen, i de com lluiten per tirar endavant enmig d'aquests reptes que no són pas petits. Després, hi va haver una intervenció d'un monjo d'un altre país que els coneix subratllant que, tan cert és que van justos econòmicament com que han fet possible que es construïssin una trentena (!) de pous d'aigua potable per als veïns de la regió. 

Us ho imagineu? Aquests monjos, en lloc de preocupar-se només d'ells, han acceptat una situació de molta més senzillesa si això permet que la gent del seu voltant també puguin millorar les seves condicions de vida. 

Aquesta gent ha escoltat l'Evangeli i l'ha posat en pràctica. És possible viure la fraternitat. Quants bons exemples que estic sentint aquests dies! 

3 comentaris:


  1. Gràcies per compartir-ho. Enmig d'aquest món una mica boig ens dóna molta Esperança conèixer aquests testimonis. Són veritablement sal de la terra i llum del món.

    ResponElimina
  2. Una disposició interna generosa,
    i una acció externa que ha requerit un gran coratge ,
    ha fet possible que un poble,
    tingui alló que és més necesari en la vida de l ' home:
    L 'aigua !!
    Moltes gràcies a aquesta comunitat
    que ha portat fins el final aquest proyecte,
    de ben segur, acompanyat de moments heróics.

    Una salutació a ells i a vosaltres.

    ResponElimina
  3. Gràcies Pilar i Lucy pels vostres comentaris!

    ResponElimina