divendres, 2 de setembre del 2022

Un voluntari americà


Aquí, des de fa tres anys, participen en el mateix programa que a l’Escolania de tenir algun voluntari americà. Són nois d’una universitat benedictina de Minnesota que, just acabada la carrera, es plantegen fer un any de voluntariat en algun lloc del món. 

Vaig demanar que un d’ells em pogués ajudar en tasques de l’escola tres dies a la setmana. Els projectes van prenent volum, i hi ha moments que les idees abunden més que les 24 hores diàries per dur-les a terme.

I ja hem començat! Es diu Carter, i ha vingut amb moltes ganes de ser útil en tot allò que es pugui. Li he demanat si podia fer una web per l’escola (va estudiar una mica de disseny de webs), i amb pocs dies ha fet molta feina. També farà un seguiment exhaustiu de les llistes d’estudiants de l’escola. Pot semblar sorprenent, però es fa molt difícil obtenir una llista fiable i exacta de tots els estudiants de l’escola. La intenció és que, a mesura que vegin com ho fa, també aquí es vagin assumint aquestes bones pràctiques (que són simplement una qüestió de mètode).

Finalment, també li he demanat que faci (junt amb l’altre voluntari, de nom Lamont) visites als projectes de microcrèdits dels mestres de l’escola. Amb 28 projectes en marxa per part dels mestes, se’m fa difícil visitar-ho tot.

Des de Catalunya ens pot semblar que som força diferents dels americans, però aquí l’Àfrica les semblances entre americans i catalans són molt més perceptibles pel context tan diferent en el qual ens trobem.

11 comentaris:

  1. M,alegro que hi hagi gent que et pugui ajudar allà. Només la gestió i control de 28 micro crèdits ja és una gran feina i és garantia de que es fan bé les coses!!

    ResponElimina
  2. Molt bé Sergi!! Això va agafant forma. Segur que us i altres en podeu treure molts benificis d'aquesta col·laboració.

    ResponElimina
  3. ⁶Pare Sergi d' Assis, bona tarda de Diumenge:

    Una pregunta, per entendre millor, la teva comunicació:

    Quan ens dius que en Carter,
    farà un SEGUIMENT EXHAUSTIU,
    de les llistes d' estudiants de l ' Escola,
    aquest SEGUIMENT EXHAUSTIU,
    quins aspectes comporta ?
    Seria un seguiment del seu :
    Temperament, Caracter, Personlitat, Capacitats intel.lectuals, Habits personals i de treball,
    Sociabilitat, Interés per la Cultura en general,
    Curiositat pel mon que l ' envolta, etc.etc.
    O bé, no té res a veure amb tot aixó.Gràcies !!

    Dessitjo que aquest sevei de Voluntariat de la Universitat Benedictina de Minnesota,
    estigui plena de dies feliços i fructífers !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar! Doncs no, simplement és tenir unes llistes exactes del nom i estudis que fa cada alumne. Sembla impossible des de les nostres latituds que això sigui complicat, però aquesta és la realitat. És un tema de mètode, per controlar quines persones hi ha a les habitacions i quines van a classe. I penso que aquest noi, que tindrà temps per fer-ho, se'n sortirà. Esperem que ho puguin adquirir també aquí com una cosa positiva

      Elimina
  4. Aquestes experiències prèvies de voluntariat abans de començar els estudis universitaris penso que seria interessant d'importar-les en el cas de Catalunya. Podrien ajudar als estudiants a concretar el seu camp d'interès principal abans de començar els quatre anys de graduatura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi, en aquest cas no es tracta d'un any abans dels estudis universitaris, sinó just quan els acaben i abans d'incorporar-se al mercat laboral. Tant si és després de la secundària com després de la universitat, és un moment de la vida interessant per fer una descoberta lluny de casa en forma de servei als altres!

      Elimina
  5. Em fa molt i molt contenta escoltar que, finalment, hi ha algú de confiança que et pot donar un cop de mà directament aquí Uganda! Me n'alegro moltíssim que sigui així! En Carter representarà una petita descàrrega de tasques i un bon exemple pels tots els d'aquí!

    ResponElimina
  6. Pae Sergi:
    No t' ho creuras,
    peró, durant tot el dia,
    encara que naturalment, a estones,
    em ve al pensament, el que m' has explicat
    sobre la confecció de les "SENCILLES LLISTES".

    Mes enllà d' aquesta confeccio,
    em ve al pensament,
    quines deuen ser LES DIFICULTATS"
    perque aquest treball pugui ser realitzat per ells ,
    amb tota naturalitat

    La falta d" importància wie li donen?
    La falta de constància, en el seguiment ?

    Encara que un ho sàpigue, em sorpren
    com si fos la primera vegada.

    Que diferent és tot !!

    Un bon descans a tots !!

    ResponElimina
  7. Ahir en la Missa a Montserrat crec que hi assistien els dos nois americans?que fan de voluntaris a l,escolania .Vaig pensar amb tu i els que et poden ajudar a les terres africanes.
    També vaig recordar alguns nois que alguna vegada venien a fer de voluntaris i la seva arribada amb l alegria , carregats d,ilusio , de maletes ,instruments i ganes de compartir.Al cap de pocs dies feien una bona feina i ja mig xarraven en català .
    Desitjo que els que són al teu costat , conèixer terres i costums tant diferents sigui una bona experiència ah i ajuda per tu.

    ResponElimina