diumenge, 2 d’octubre del 2022

Cuina de biogàs


Aquí teniu les fotos de la cuina de biogàs que s’ha instal·lat al monestir (foto superior), i la construcció externa que es va fer amb aquesta finalitat (foto inferior). Fa temps em van enviar el projecte, i la veritat és que havia quedat en un calaix perquè hi havia altres prioritats. Però una persona em va enviar un missatge que volia fer alguna cosa per la comunitat, per l’espai que tinguéssim pitjor (i també patia per com devia menjar jo)…per tant, vaig rescatar aquest projecte del calaix!


La cuina de llenya encara la tenim i es fa servir per segons quines coses. Però estan molt agraïts per la cuina de biogàs perquè serà molt útil en el dia a dia, i a més a més, representarà un estalvi a la llarga. 

També, gràcies a la congregació, darrerament han instal·lat unes plaques solars que abastiran l’electricitat del monestir. I això serà un gran què, perquè de tant en tant falla l’electricitat. Esperem que serà operatiu d’aquí uns mesos. 

Aquests dies, en el capítol general de la congregació, vaig poder constatar que una de les prioritats de la congregació a nivell de projectes és potenciar les energies renovables. Moltes comunitats ho estan aplicant, i algunes de manera admirable. En recordo una que fins i tot van dir que tenien més beneficis amb l’electricitat que produïen els fems de les vaques que amb la venda de llet de les mateixes vaques!

5 comentaris:

  1. que bé que aneu progressant, i gràcies a tu també!

    ResponElimina
  2. Molt bé Sergi!!! Veig que la tartana de la font torna a ser a Tororo explicant fites importants!!!

    ResponElimina
  3. Pare Sergi d' ASSIS, Moltes Felicitats !!
    Sant Francesc, un Sant estimat per tohom !!

    Quin goig que fan aquestes flames de biogàs !!

    Un dels quatre PARES FUNDADORS
    DE LA UNIÓ EUROPEA (1945),
    en una de les seves intervencions
    a l 'any 1953, va dir:

    "...El polític, és aquella persona que dia a dia,
    al llarc del seu càrrec,
    treballa per solucionar les necesitats bàsiques
    dels ciutedans..."

    Si estem d' acord amb aquesta definició,
    llavors, en la teva llarga llista de serveis
    que estas fent a la Comunitat, després de :

    . TRADUCTOR SIMULTANI,
    hi pots afegir:
    . POLÍTIC !!

    Repeteixo, FELIÇ SANT FRANCESC D' ASSIS,
    a tú i a tota la Comunitat !!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Marisa, Marta i Pilar! M'hauria agradat veure la cara que posaves, Pilar, quan deies que soc també polític, probablement amb un somriure. Una abraçada

    ResponElimina
  5. L'energia ja és i serà un gran tema de debat en aquest segle. Segur que l'aprofitament  dels recursos naturals esdevindrà una tendència generalitzada que el medi ambient agraïrà! I vosaltres ja heu començat!
    Per cert: Molt curiós el mètode emprat perquè la bòveda no colapsi!!

    ResponElimina