dimarts, 21 de març del 2023

Unitat en la diversitat


Avui és la festa del Trànsit de Sant Benet, i hem fet Missa a l’escola. Com que l’Evangeli ens crida a viure en la unitat, en l’homilia ho he aplicat a la vida de l’escola en relació al tema de les tribus. He anat fent aixecar els membres de cada tribu, i han constatat que estaven espontàniament tots barrejats en la sala on fem la celebració. Els he dit que era un bon signe del que és l’escola: un lloc on convivim persones d’orígens molt diversos. 

He parlat positivament del que pot aportar la pertinença a la tribu, però també dels riscos. I que no se’ns crida a ser tots iguals sinó a viure en el respecte i l’estimació dels uns pels altres, valorant l’especificitat de cadascú com quelcom enriquidor per a tots. Unitat en la diversitat.

L’any passat es van viure moments de tensió entre algunes tribus, i per això he aterrat en anècdotes de coses que ens poden afavorir una bona convivència entre cultures i aspectes que la poden malmetre.

Avui que en commemoràvem el seu traspàs, he parlat de Sant Benet i de com va morir, i m’ha desconcertat que quan els he explicat que va voler morir pregant i que dos germans li aguantaven els braços en actitud de pregària… s’han posat a riure! Els he dit: “quina manera més bonica de morir, oi?”. I ho deuen haver entès com un acudit, i jo que ho havia dit amb devoció… Han trobat que era una imatge còmica morir així. Encara ric quan recordo aquest moment que no sabia com reconduir. Es ben bé que això és un altre món!

5 comentaris:

  1. Una bona festa per a tothom, de totes les tribus, països i llocs. Tots junts, en unió, amb els braços aixecats o no😇, però amb el cor sempre en pregària

    ResponElimina
  2. Quin privilegi que tenen aquests nois de poder escoltar les teves homilies, és divertit això que no acaben d'entendre't 😊
    Que passeu un bon dia de la festa de Sant Benet que va morir d'una manerera tan simbòlica 🙏🏻
    Moltes gràcies, Sergi per les explicacions del teu dia a dia!!!

    ResponElimina
  3. La homilia que els has fer, m ' ha encantat !!
    La bareja de tribus, o etnies, en la capella o sala,
    on heu fet l ' Eucaristia, és un signe de que hi ha
    un bon clima, tots es senten ben tractats...
    sense diferencies... d' una manera justa....
    I aixó, dóna com a resultat , AQUEST CLIMA,
    AQUESTA PAU !!

    Una salutació a tots !!


    ResponElimina
  4. Certament que la convivència entre "tribus" (grups socials, persones d'origen diferent, aficiacions a partits diferents) és clau per avançar plegats tot i les diferències entre nosaltres. I el tema de la mort de Sant Benet amb els monjos aguantant-li els braços és un exemple de com veiem les coses en funció dels ulls amb que les mirem. Gràcies per la reflexió!

    ResponElimina
  5. Gràcies Lucy, Marta, Pilar i Joan pels vostres comentaris!

    ResponElimina