dimecres, 23 de juny del 2021

Un còctel


Entre els diferents remeis que donen si estàs malalt, hi ha una novetat d'aquests dies: el "còctel". Clar, quan van dir que prepararien un còctel per als malalts, el que a mi em venia al cap és una beguda com la de la foto o bé els "vestits de còctel". I no hi té res a veure, fora del fet que també és líquid. 

Aquest còctel consisteix en una mena de farinetes on hi tires aigua ben calenta. Es dissolen en part, i té un gust dolentíssim amb ganes. Jo dic que això o et mata o et ressuscita. Però sense terme mig: o l'una cosa o l'altra. A mi crec que em ressuscita, perquè al cap de poc ja noto la potència de la beguda i com si tot es destapés. Sé que hi posen gingebre, all (això ho vaig notar hores després) i crec que força més ingredients. Sé que un dels qui està malalt ho va trobar tan dolent que els ha demanat que no n'hi portin més. Però és un remei ben natural, crec que pel constipat.

Això contrasta amb altres hàbits que he observat en el país: tendeixen a donar molt de medicament, i concretament antibiòtic. 

Aprofito per dir que l'atenció que rebo aquests dies per part dels monjos és exquisida, i n'estic segur que es comporten així amb tots els malalts. 

Jo em trobo una mica millor, però faig la quarantena per si de cas. 

5 comentaris:

  1. M'ha fet feliç saber que us cuideu amb gingebre i all! Que emocionant quan podem viure com la Terra ens cuida amb els seus fruits! Beneïda experiència. Sergi, seguim pregant per vosaltres i desitjant que es calmi "la tempesta" .

    ResponElimina
  2. Segur q es natural, sa i probablement eficaç, pero imaginar.me l,aspecte i el sabor.......ets un valent i si et va be ,em sembla admirable que repeteixis! Estic contenta q estiguis millor. Molts ánims!

    ResponElimina
  3. Pare Sergi d'Assis: Que et trobis millor, és una bona noticia!!
    Peró, i els altres malalts de la comunitat, també és van recuperant ??
    Avui, a Catalunya, estan passant moltes coses!!
    Tot i que no m'agraden els còctel, peró sí els vestits, he trobat la gotogragia molt bonica estiuenca !!
    No us aparteu mai de les lleis de la naturalesa ajude a previndre i en altres moments a curar...
    A casa tenim des de 1919. El meu pare els va comprar de molt jovenet. La seva lectura, sempre és actual.
    Bona Revetlla de Sant Joan, a la Ugandesa !!

    ResponElimina
  4. Pare Sergi: En la meva comunicació, em refereixo als llibres de Medecina Natural i Higiene, que va escriure el Dr. i prevere SEBASTIAN KNEIPP dirigit a les famílies i escoles de Baviera, i que per la seva claredat i utilitat és va escampar per tot Alemanya i Europa ràpidament. El Dr. Kneipp, els va escriure a l' any 1886, i a Catalunya sortien impressos a l' any 1922, per l ' Editorial Gili...
    Varen fer un servei de formació molt important a FAMILIES i ESCOLES. La seva lectura, encara avui és molt aprofitable i agradable...

    ResponElimina