divendres, 5 de novembre del 2021

El respecte a la natura


Amb en Joaquim vam anar del Llac Victòria fins a les fonts del Nil. Ens hi va portar amb barca l’Aziz, que alguns recordareu. Li vaig preguntar si navegava quan plovia o feia una bona tempesta. Ell va respondre que la natura s’ha de respectar. Així de senzill.

I hi vaig entendre una reflexió que anava més enllà de la casuística de la situació meterològica. Era una actitud davant de la natura. D’entendre quin és el lloc de cada un, i com aprendre a conviure-hi.

La foto de les Sipi Falls que us poso em va suggerir el mateix. En Richard, el guia, em va demanar que la fes. Generalment els agrada sortir en fotos, però es va girar d’esquena. L’important aquí era la cascada.

9 comentaris:

  1. Quin lloc tan preciós i impressionant, Sergi!!!
    Estic escrivint des de Màlaga capital, una de les zones més riques i boniques d'Andalusia! Ara, això de respectar la natura no sé si ho tenen molt clar ;)
    Quines ganes de poder veure el llav Victòria en directe!!!
    Moltes gràcies, Sergi!!!
    La foto magnífica amb el guia girat inclòs!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, com ja vaig comentar fa un temps, no sembla que hi hagi gaire consciència mediambiental. Però en aquest cas em fixava en una actitud d'aquestes dues persones davant de la natura, una actitud ben interessant i bonica!

      Elimina
  2. Completament d'acord amb la comunicació.

    La fotografía maquíssima.

    L'HOME, l'esser més important de la creació,
    ADMIRAT i ADMIRADOR de la NATURA ,
    per la seva grandiositat, per la seva bellesa...
    i des de fa més d'un segle, tant maltractada ,
    tant poc respectada...

    Una fotografia molt adient,
    a les Cimeres que s' estant fent ara mateix
    a Europa...

    Les veus que es senten al carrer són:
    "...NO TANTES CIMERES...NO TANTES PARAULES...
    I PASSEU A L'ACCIÓ !! "

    Jo penso que les dues coses són importants:
    GOVERNANTS I POBLE.

    EL Nil, m'ha portat a pensar
    amb el POBLE D' ISRAEL... amb la vida de MOISES...

    QUE tingue un bon dia !!

    ResponElimina
  3. La fotografia preciosa! Aquesta excursió que vas fer va ser durant alguns segles d'anhel de molts exploradors europeus. I em quedo amb el missatge més important: en relació amb la Natura hem d'"entendre quin és el lloc de cada un, i aprendre a conviure-hi", meravellós!! Gràcies Sergi per aquesta reflexió.

    ResponElimina
  4. Els pares de l'Escolania del grup del Guillem, fill del Joaquim, hem anat rebent les cròniques diàries de l'estada a Uganda. Al temps hem seguit les entrades del blog que hi feien referència.
    Tot plegat ha estat un aprenentatge, un goig i una font de reflexió.
    Moltes gràcies Sergi i Quim per compartir-ho!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies família! Era conscient que us enviava les seves cròniques al grup, i em feia il·lusió! Ha estat una experiència maquíssima

      Elimina
  5. Preciós! Imagino que poder veure-ho en directe ha de fer perdre l'alè. Ens creiem els reis del món i davant la immensitat de la natura som tan petitons....
    Gràcies Sergi.

    ResponElimina
  6. Impressionant el saltant d'aigua i això que aquí no n'escoltem el soroll! Que maco és saber agrair el que és, el que ens dóna i poder gaudir-ne respectant-la!

    ResponElimina