dissabte, 5 de febrer del 2022

Un article a “Quaderns de Pastoral”


M’ha arribat a Tororo la revista “Quaderns de Pastoral”, amb un article que em van demanar sobre la meva experiència missionera a Uganda i les motivacions que m’hi havien portat. Hi he compartit aspectes personals, també contradiccions internes que vaig tenir durant tot el procés de plantejar anar a l’Àfrica, per si podien fer servei a algú. 

El meu escrit apareix en un apartat de testimonis missioners, i m’ha agradat molt llegir els altres: una germaneta de Jesús al nord d’Àfrica, un mossèn que va estar molts anys a l’Àsia, i el Cardenal Arquebisbe de Rabat, al Marroc (que fa uns anys va fer un comentari molt bonic en aquest espai, poc temps després de ser nomenat bisbe). Són escrits que et fan adonar de la riquesa i pluralitat de vida missionera en contextos ben diferents.

He trobat aquest enllaç per comprar-lo, i també aquest altre enllaç de la Claret.

7 comentaris:

  1. Segur que serà molt interessant la lectura dels articles que menciones. A veure si els puc aconseguir. Merci!

    ResponElimina
  2. Molt interessant, Sergi! Com diu el Joan, a veure si la puc aconseguir!!!
    De moment, m'has recordat un vídeo que hi ha penjat a la xarxa de la Rosaura de Jesús, que parla de la seva experiècia del silenci, però enfocat d'entre altres moments, a la seva vida a l'Àfrica també. A mi em sembla molt interessant tot el que diu. Poso l'enllaç, és llarg, 19 minuts però val la pena tot!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=ctKN7sejRUw&list=PLw-NvucK1lHwVCWTn9xlmDnAv_c08j1jD&index=6
    Moltes gràcies, Sergi!!!

    ResponElimina
  3. He aconseguit llegir el teu article Sergi (això d'estar en una parròquia et dona accés a certes revistes:-). Ja sé que no t'agrada que t'afalaguin però el que he llegit correspon a una persona amb un fort compromís social, preocupat pel món que ens envolta, amb ganes de canviar-lo i sobretot amb una gran fe que t'ha acompanyat en tot aquest procés. I la descripció dels diferents àmbits de treball on estàs és també molt enriquidora. No vull fer spoiler de res però és un lectura molt recomanada. Moltes gràcies Sergi per explicar els teus motius per anar a l'Africa i tot el que estàs fent a Uganda i per Uganda!

    ResponElimina
  4. https://www.youtube.com/watch?v=ctKN7sejRUw
    Bon dia, l'enllac d'ahir no anava, aquest l'he comprovat i crec que ara sí que va. Diculpeu l'embolic...

    ResponElimina
  5. Encara que no he llegit el teu testimoni, veig interessant compartir experiències missioneres. És una bona manera de recordar-nos a tots la dimensió missionera del nostre "ser cristià" i d'esperonar-nos a emprendre compromisos que comporten la donació personal. Gràcies.

    ResponElimina
  6. És bo deixar testimoniatge d'allò que es fa de manera compromesa i altruista. Massa vegades sembla que són l'egoisme, l'ambició i l'interès personal els qui regeixin el món i els veritables exemples de vida, queden enmascarats i amagats. Cal reforçar el missatge que donar i donar-se són el camí. Cal tenir veu i fer-se escoltar. Un article, un blog. No per destacar per sobre de ningú sinó precisament per ser un altaveu d'aquells que tothom coneix però que ningú vol veure.

    ResponElimina