dimarts, 3 de gener del 2023

Recollim mòbils i portàtils


No recordo haver demanat que se m’enviessin mòbils ni ordinadors portàtils. Però la realitat és que vàries vegades alguns heu tingut la iniciativa d’enviar-ne. I està molt bé! He rebut alguns mòbils, tauletes (“tablets”) i dos ordinadors portàtils. Per la gent d’aquí són objectes molt apreciats, perquè sovint no tenen prou diners per comprar-ne.

Aquí les distàncies són grans, sobretot per la pobresa en els mitjans de transport i pel cost econòmic que té moure’s. Els mòbils són molt importants perquè la gent es pugui comunicar, per exemple entre familiars. I els mòbils, a més, són molt utilitzats per enviar diners! Des de fa anys, aquí tenen una cosa similar al “bizum” que en diuen “mobile money”. Les comissions són molt més petites que si intenten operar a través de bancs, i així per exemple un pare pot enviar diners a la família pel seu sosteniment amb un cost molt baix. 

Sovint rebo peticions de tauletes i ordinadors portàtils per part dels mestres de l’escola. Ja sé que no és una primera necessitat, com ho són el menjar i les medicines. Però si resulta que en teniu un de segona mà perquè us n’han regalat un, aquí seria molt benvingut!! I si viviu a Catalunya us el podem recollir a casa mateix!! Crec que la xarxa de gent disponible per col·laborar ja és prou gran com per facilitar la recollida a casa sense problema.

Això sí, assegureu-vos que estan en bon estat. Vull dir que funcionin bé, encara que no siguin nous. 

Des d’ara, moltíssimes gràcies!!

3 comentaris:

  1. Molt contents de poder col·laborar des de Catalunya en aquestes petites 'coses' materials; segur que en feu un bon ús!

    ResponElimina
  2. Recollim mòbils i portàtils: Sergi, jo el que puc oferir és un mòbil nou, que va regalar-me la companyia Vodafone, per renovar el contracte, fer-vos-el arribar em solucionaria un problema de consciència perquè no sé què fer amb ell!, per tant, el favor me'l farien a mi.

    ResponElimina
  3. El medi ambient ens demana les "3R: Reduir, reutilitzar i reciclar". No veig millor manera de donar llarga vida a aquests aparells!

    ResponElimina