dimecres, 15 de març del 2023

Em supera tanta bondat


Des que vaig arribar a Uganda, he estat testimoni de coses força horribles. Però també de coses meravelloses. Grans contrastos.

No sé si recordeu l’entrada deliciosa sobre l’Ochieng. Doncs bé, avui us comento una anècdota d’en Benja. Va acabar els estudis amb nosaltres el desembre passat. Era un noi becat per una ONG, que el va rescatar d’unes penalitats econòmiques molt grans que havia sofert de petit. 

Sé que sempre ha tingut problemes a la vista. I al nostre hospital oftalmològic li van recomanar operar els dos ulls. Ell ja ho havia deixat córrer, perquè els pocs diners que tenia els havia gastat per pagar l’educació de les seves dues germanes petites. Li vaig parlar del programa que tenim (amb donacions d’una persona de Barcelona!) per pagar operacions dels ulls de nens i joves que no puguin afrontar-ho. I ara estem en aquest procés. Gràcies a Déu que ens hi hem posat, perquè la doctora li va fer un pronòstic greu pel que fa a la vista si no s’operava. Ara ja l’han operat del primer ull i ha anat molt bé! I demà l’operen del segon.

El dia de la visita a la doctora vam anar a dinar a una cafeteria. Li vaig preguntar si mai hi anava. I em va dir que, per ell mateix, no hi aniria. Literalment: “Em semblaria que no ho estic compartint amb els meus, que no poden gaudir-ne. No em semblaria correcte venir jo sol i no compartir mentre els meus no poden venir”. 

Glups! Quanta estimació expressen aquestes paraules!

6 comentaris:

  1. Me n'alegro molt, Sergi, d'aquests ajuts que fas a persones concretes per tal d'aconseguir una vida millor!!!
    I pel que dius del compartir, per mi és una situació viscuda quan els nens eren petits. Nosaltres no som pobres, però sí que quan tots eren a casa, havies de calcular com distribuir els diners i si feia alguna despesa per mi sola em provocava sentiment de culpabilitat, què hi farem...
    Moltes gràcies per tot el que vas compartint del teu dia a dia!!!

    ResponElimina
  2. Aquesta persona, denota tenir un " esperit molt fí".
    Bon dia a tots !!

    ResponElimina
  3. Quina sort que s'hagi trobat amb tu! Els teus bons consells i la teva companyia no tenen preu.

    Fina Múrria.

    ResponElimina
  4. Quin bon exemple. "Ja que els meus no ho poden gaudir jo tampoc".

    ResponElimina
  5. Bon exemple i bona reflexió en aquest camí de la Quaresma. Gràcies, Sergi! Que Déu et beneeixi.

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies per tots els vostres comentaris!

    ResponElimina