dimecres, 31 de maig del 2023

Deuteronomi 30


Uns versets dels capítol 30 del Deuteronomi em fascinen (vv.11-20). Lògicament estan escrits amb el llenguatge de fa milers d’anys, però per mi contenen una gran saviesa.

La vida està plena de desafiaments, a vegades molt grans. I aquí se’ns diu que aquest camí de vida que se’ns ofereix és possible de ser viscut! Que està al nostre abast, que el tenim als llavis i al cor! “La paraula és molt a prop teu; la tens als llavis, la tens al cor, perquè puguis complir-la”.

I que depèn d’un mateix portar-la a la pràctica, és una decisió personal i intransferible. “Avui et proposo d’escollir entre la vida i la mort”. Em fa pensar en aquell recés que vaig fer amb un grup de joves, fa anys, parlant dels noms de l’Amor segons els grecs. I alguns sostenien que aquell amor que proposa Jesús, l’Amor incondicional, era el més fàcil perquè depèn només de tu i de la teva opció personal.

Això òbviament és discutible. Però no deixa de ser interessant adonar-se que sí, que se’ns ha donat una gran llibertat per decidir estimar o no estimar. I que això és una grandíssima oportunitat, i al mateix temps una grandíssima responsabilitat. El do de la llibertat.

Tant de bo que aquesta Paraula ens vagi modelant per dins, i així el nostre fer per fora estigui en consonància amb l’Amor generós.

5 comentaris:

  1. Bon dia, Sergi! M'agrada molt quan escrius a l'atri. Acabo de llegir el Dt 30 i això d'aturar-me a llocs que han passat desapercebuts és molt interessant. És bonic quan recuperes explícitament la vessant pastoral de monjo i sacerdot que ets!!!
    Moltes gràcies per l'inici del dia que ens has regalat!!!

    ResponElimina
  2. Qui li anava a dir, al Poble Hebreu,
    quan estava sota el jou d ' Egipte, que segles després,
    es trobaria lliure, i completament organitzat,
    davant del pais de Canaan,
    la TERRA PROMESA per Déu,
    i escoltant de la boca de Moises, el DEUTERONOMI.

    Certament, nosaltres, com ells en el seu moment,
    tenim moltes oportunitsts, amb la nostre llibertat, d' escollir el bé, rebutjar el mal,
    escollir entre la VIDA i la MORT.
    El DEUTERONOMI, és dels Llibres
    de l ' Antic Testament, que la seva lectura pausada,
    més impacte en l ' esperit.

    La meva salutació !!

    ResponElimina
  3. Gràcies, Sergi per aquest escrit. M'ha ajudat a fer una bona reflexió

    ResponElimina
  4. Gràcies pel missatge, exercir en consciència el do de la llibertat és una aventura vital on l'Amor és l'eix i inspiració. Sovint és difícil, almenys d'entrada, aquesta opció, però la creu sempre té un final de vida que mai no acaba.

    ResponElimina
  5. Gràcies pels vostres comentaris!
    Rubén, content de veure't per aquí!

    ResponElimina