dimarts, 8 de juny del 2021

Segona onada a Uganda


Estem vivint la segona onada del virus a Uganda. L'any passat es va fer una molt bona gestió de la pandèmia, amb mesures molt estrictes des del principi per evitar la mateixa situació que a Europa. Els resultats d'aquell confinament van ser bons en relació al control del virus, però amb conseqüències econòmiques dures.

Al cap d'un any, estem vivint la segona onada amb un increment important de casos sobretot a la capital Kampala. Els hospitals estan al límit. S'han implementat mesures fortes durant 42 dies, entre les quals hi ha el tancament de les escoles i moltes altres coses: això significa evitar el moviment de milions de persones. 

Fa setmanes van començar a posar la primera dosi de la vacuna als sanitaris gràcies al programa "Covax" de Nacions Unides. Realment l'ONU fa una bona feina, aquí. Però se n'han posat encara molt poques. La vacunació es va aturar perquè totes aquestes vacunes que venien de l'Índia les van necessitar allà quan van tenir tants casos. I aquí ens vam quedar sense. 

El president té l'expectativa de rebre'n de la xinesa, de la russa, de l'americana Johnson & Johnson... El país haurà d'aprofitar i agrair allò que li arribi. He posat aquesta foto de l'arribada de les primeres vacunes com un signe d'esperança, perquè la vacunació és el que podrà treure el país d'aquesta situació.

Però es preveu lent. I mentre, la crisi econòmica s'anirà engrandint. Plou sobre mullat.

A nivell de monestir, els dos projectes principals (l'hospital i l'escola) se'n ressentiran seguríssim. 

Tanmateix, no es percep desànim. Com us deia l'any passat, són mariners entrenats en aigües difícils.

13 comentaris:

  1. Sí, PERÓ els mariners tenen dies de mar en calma i el continent Africà, és un patiment constant !!
    Jo crec que Africa pateix per que el món occidental HO permet. Aquest, és el gran pecat. Deixem dir- ho així !!!

    ResponElimina
  2. Cuida't Sergi!!!
    No sé quines mesures preneu a nivell particular. Aquí sembla que ens ha anat molt bé el tema de la higiene i les mascaretes. Ja m'imagino que ho tens ben present, però és que en les fotos que has posat de grups no sembla que guardeu distàncies ni que porteu mascaretes... No sóc la teva mare, ni la teva germana ni família però posa't almenys la mascareta, no sé si us en teniu aquí, però segur que en vas portar algunes de casa.
    Ves amb molt de compte, Sergi!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara mateix en porto una que em va fer una senyora que es diu Marta! :)

      Elimina
  3. Quina llàstima que després d'una temporada de bones notícies hagis de constatar que torneu a la crisis sanitària... Retifico el que la Marta; se us veia molt tranquils sense mascareta ni distància. Em sap molt de greu, ja que a part de les recomanacions que hem seguit nosaltres, entenc perfectament que totes no deuen ser possibles. Continuaré pregant perquè rebeu l'ajuda que tant necessiteu. Cuide't molt!

    Fina Múrria.

    ResponElimina
  4. A mi em surt de l'ànima dir-te el mateix que diu la Marta: Sergi cuida't. Fes el que ens repetient tot el dia l'anys passat aquí: "distancia, mans, mascareta". Que trist¡¡¡¡¡. La pandèmia ens posa més en evidència, si no li teniem prou, les desigualtats, mentre nosaltres portem un ritme de vacunacions molt bo, als paisos pobres ni tant sols els arriben les vacunes. Quan feina hi ha per fer¡¡¡¡¡¡. Sort que hi ha persones com tu. Mols ànims, Sergi, una abraçada. Maite

    ResponElimina
  5. Ja veig que com a bons mariners ja deuen saber que tampoc ningú s'hi acostarà mentres el mar continuï embravit i el qui arribi no ho faci amb seguretat.
    Però tots hauríem d'entendre que tenim una epidèmia global i necessitem sol.lucions globals! No ens n'ensortirem si no ho fem JUNTS. I això passa per vacunar a TOTHOM.
    Molta prudència Sergi. Cuida't moltíssim i no et posis en risc.

    ResponElimina
  6. Hola ,fa dies ens vas dir que frenessim els elogis.Ara ens tindràs de dir que prou concells.Abans ...jo també suscric el que diuen els anteriors comentaris
    Cuida,t molt si us plau!!!!

    ResponElimina
  7. Ara que a casa nostra sembla que tot es va calmant i que comencem a tenir la cosa una mica controlada, des de fa 10 dies que tinc el meu fill confinat perquè va donar positiu, o sigui que Núria, cal seguir continuar amb totes les precaucions. I a Uganda penso que és el mateix, així que està bé recordar-ho mentre no els arribin les vacunes...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta,i tant que val la pena recordar les precaucions i penso que encara que estiguem vacunats també val la pena continuar amb segons quines restriccions.
      Desitgem que aviat, en Sergi ens pugui dir que, ja tenen vacunes .una abraçada

      Elimina
    2. Marta que crec que em manca en el comentari .....desitjo que el teu fill estigui bé ,que sigui un positiu lleu.

      Elimina
  8. Moltes gràcies pels comentaris, consells i bons desitjos!

    ResponElimina
  9. Quan veig situacions com la que expliques sento una impotència molt gran en veure com l,egoisme de les nacions del primer món fa que a altres països hi hagi manca de les vacunes tant necessàries.

    Tant de bó la situació pugui canviar aviat.

    Cuida,t molt!!

    ResponElimina