dijous, 25 de maig del 2023

Primers microcrèdits per als estudiants


Temps enrere us vaig explicar que havia fet entrevistes als estudiants de la nostra escola interessats en rebre un microcrèdit al final dels estudis. Se’n van presentar 16, i ha estat molt fàcil fer la selecció. Les condicions era que traiessin bones notes (les hem sabut a l’abril) i que estiguessin implicats en l’hort de l’escola del qual reben verdures i llet (teòricament hi han d’anar a donar un cop de mà dues estonetes durant la setmana). Volíem que fossin gent responsable i treballadora.

Després de descartar els qui no reunien els requisits, han quedat 7 alumnes d’uns 22-25 anys (un no surt a la foto, perquè està treballant força lluny). Els vam convocar aquesta setmana, vaig tenir una reunió amb cada un d’ells per analitzar el seu projecte i després vam dinar tots junts amb els dos altres membres del comitè dels microcrèdits a l’escola: el monjo administrador i la comptable del monestir. Tots tres hem fet un bon equip, fem reunions molt productives i això està donant fruit en bé del programa. 

Tots han escollit comprar animals amb el microcrèdit, i així poder guanyar diners per poder fer estudis superiors als de la nostra escola (ara els tocarà fer uns estudis previs a la carrera universitària). Estan molt il·lusionats, i a fe de Déu que s’ho han guanyat. Aquestes properes setmanes espero que els puguem anar aprovant tots, i posteriorment visitar-los a ells i a les famílies (perquè això és un projecte de tota la família).


De cara al curs vinent potser serà més complicat fer la selecció, perquè ara els estudiants veuen que això anava de debò, i hi estan posant més interès. També confio que hi haurà alguna noia preparada per rebre’l (aquest any passat no). La previsió és donar-ne més el curs vinent, probablement el doble. Anem construint de mica en mica.

7 comentaris:

  1. Me'n alegro pels afortunats i els hi desitgem el millor per aquesta nova etapa. Ens plau saber que el projecte avança i ja es comença a veure una mica de llum.
    De ben segur que, amb aquesta ajuda i si Deu vol, podran tirar endavant els seus projectes.

    ResponElimina
  2. Quina excel.lent oportunitat serà per ells el microcrèdit i que just que el puguin rebre quan han fet esforços amb escreix per tirar endavant. Els hi desitjo la millor de les sorts!

    ResponElimina
  3. Que be que s'esforcin a treure bones notes amb l'objectiu d'obtenir un microcrèdit. Preguem que no tinguin cap entrebanc i puguin tirar endavant els seus projectes, guanyar diners, poder seguir estudiant i, en definitiva, tenir una vida millor. I celebro molt, molt que no siguin només nois, que hi hagi també noies.

    ResponElimina
  4. Pare Sergi d' Assis, bon dia !!

    T' escric des de l' AP-7 , en direcció a Montserrat.

    Encomenaré als peus de la Mare de Déu,
    el futur, d' aquests joves !!
    Rebeu la meva salutació i que tingueu un bon dia!!

    ResponElimina
  5. Quina gran notícia, Sergi!!!
    Saber que has aconseguit que persones tan joves siguin capaces de comprometre's així ens diu el bé que estàs fent les coses. Que continui endavant!!!
    Moltes gràcies per compartir-ho!!!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  7. És bonic veure que també hi ha estudiants que poden tenir la seva oportunitat per anar forjant el seu futur. Desitjo que continuin treballant fort per poder celebrar (quan toqui), els seus èxits!

    ResponElimina