dimecres, 6 d’octubre del 2021

Una festa sorpresa


El dia del meu sant després de sopar em van fer anar al noviciat, i un monjo m’entretenia sense que entengués gaire què passava. Em semblava estrany que traiés temes sense solta ni volta i sense cap connexió entre ells. Després vaig saber que esperaven que l’altre que celebrava el sant arribés!

Ens van fer passar en una sala, i allà ens havien preparat una festeta. Els novicis van cantar dues cançons amb to humorístic (imitant, per exemple, el diapasó que faig servir en els assajos de cant de la comunitat, i que ells no havien vist mai abans). Ho van fer molt divertit.

En acabat, el Mestre de novicis va dir unes paraules boniques sobre Sant Francesc. Ens van fer bufar espelmes d’un pastís, i que talléssim el pastís nosaltres dos conjuntament amb el Mestre de novicis. I després, com no pot ser d’altra manera a l’Àfrica: ball!


Fins ara, sempre m’havia quedat mirant com ballaven. Em feia vergonya, la veritat. Però em va semblar que ara sí que tocava i que estarien contents, i m’hi vaig llançar. Ballaven tots, inclòs el Mestre de novicis!

Crec que això del ball ha estat el meu bateig africà. Per ells és un aspecte culturalment important, i per fi m’he empassat la vergonya.

PD: sí, hi ha vídeo però no el penjaré. Jo pensava que només feien fotos, però van filmar un vídeo. I, veient-lo, he agafat més seguretat perquè trobo que no ho vaig fer pas tan malament :)

14 comentaris:

  1. Bon dia! A vegades ens veiem abocats per les circumstàncies a fer coses que en un principi no ens motiven, però quan ho provem, veiem que no es tant com ens semblava de fora. A veure si celebrant el dia del teu sant has descobert un do que tenies ben amagat ;)

    ResponElimina
  2. Bon dia, Sergi!!! El vídeo del teu bateig africà és el que has de posar ara, el vull veure i segur que tots els que entren al bloc també!!!
    La veritat és que em fa molta gràcia, només pensant amb el contrast amb la rigidesa de Montserrat ;-)

    ResponElimina
  3. així la veritable inculturació...

    ResponElimina
  4. Felicitats endarrerides! Del tot d'acord amb la Marta, necessitem veure el teu bateig africà que segur que és entranyable. Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Una festa de Sant Francesc, ben maca.
    Plena de volors de tota classe.
    . La celebració de la fe...
    . La companyia de la Comunitat...
    . La companyia d' un altre monjo que també
    celebrava el sant...
    . Acte festiu, amb unes paraules sobre
    Sant Francesc i uns tocs d'ahir...
    . Taula decorada amb flors...
    . Pastís i espelmes...
    . Música i ball amb RITMES AFRICANS !!
    . I...EL TEU DEBUT EN ELLS !!

    Més complert impossible !!

    De més lluny, vares tenir la nostre Pregària
    per les teves intencions,i felicitacions de tots
    aquells que et recorden i t'estimen !!

    Felicitats, gràcies per tot.

    Que tingueu un bon dia !!

    ResponElimina
  6. " ...I UNS TOCS D' HUMOR. "

    ResponElimina
  7. És bonic que ens facis saber totes aquestes coses tant agradables. Tal vegada, el ball era l'únic que faltava en la teva integració a la comunitat... Vés a saber!
    Em sumo a la petició de veure el vídeo!!!

    Fina Múrria.

    ResponElimina
  8. Me n'alegro molt del bateig africà! Més que de l'anècdota en sí mateixa (que també!), del que significa per a tu i per a ells. Àfrica i el ball és un tot, i ara ja hi pertanys una mica més!
    I en això del ballar: qui viu la música com ho fas tu, no dubto pas que pugui seguir un ritme prou bé! :-)

    ResponElimina
  9. Molt bé Sergi! Així m'agrada, integració total al lloc on vius. Ara només falta que ens passis un video amb el ball on puguem veure la teva habilitat :-)

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies pels comentaris! M'he quedat una mica al·lucinat de la gent que m'ha demanat el vídeo, fins i tot algunes persones seriosament en privat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també te'l demano seriosament, però no en privat, només faltaria, és aquí on l'has de posar!!! jejejejeje

      Elimina
  11. Bon dia Sergi. Una celebració molt bonica, una mostra d'acceptació i d'integració. I si, jo també, m'apunto a veure el vídeo, en privat o en públic, però m'agradaria molt veure'l.

    ResponElimina
  12. Ooooooh, què bonic!!! Espero veure el video algun dia, jeje...Felicitats endarrerides...!!!

    ResponElimina