dimarts, 22 de març del 2022

Visita d’una ONG catalana


Durant deu dies hem tingut a Tororo la vicepresidenta i la directora de la Fundació Espai, Natura i Joventut. Aquest any passat han anat enviant molt de material sobretot per l’hospital: llençols (en vaig parlar aquí), mascaretes, bates, tovalloles, etc. També han enviat roba per l’escola, i uns USB i rúter que permet fer servir internet en alguna classe (només en alguna ocasió, perquè tenir dades també representa una despesa).


L’Eva i la Noèlia han fet una descoberta de tots els projectes, però hem posat l’accent en poder conèixer persones concretes i les seves experiències; i sobretot en relació a l’escola, ja que l’àmbit de la Fundació és principalment el món educatiu. Van fer una videotrucada entre alumnes de la nostra escola i alumnes dels seus centres a Badalona. Pensàvem que potser estarien tallats (en especial els de Badalona) però no va ser així! Es van fer moltes preguntes mútuament, i va ser un compartir molt entretingut i divertit. Ens hi va ajudar que la mateixa setmana havien convidat 5 nois i 5 noies africans d’excursió: un grup va anar fins al Llac Victòria i les fonts del Nil, i l’altre grup a les Sipi Falls. Després de la videotrucada, un dels alumnes d’aquí portava música i es van posar tots a ballar.



Aprofitant que venien, ens han portat molt de material:
- un teclat per al cor de l’escola. Feia anys que el desitjaven, però no es podien creure que algú els l’hagués portat!
- pilotes de futbol i de voleibol
- roba per a l’Orphan’s Club i per a la comunitat
- fundes de matalàs i mascaretes per a l’hospital
- dos ordinadors portàtils
- etc.


Tothom ha quedat molt content de l’experiència! Aquesta ONG té una llarga trajectòria de compromís amb Àfrica, i confiem que aquesta primera visita a Tororo serà l’inici d’una relació molt fecunda per les dues bandes!

PD: Està caient un diluvi d’aigua, llamps i trons. Crec que acabem d’entrar a l’estació de pluges, finalment!

6 comentaris:

  1. Una ONG, que treballi sigui on sigui,
    amb formalitat, és la Providéncia de Déu !!

    Moltes Gràcies.

    ResponElimina
  2. Molt bé!! Gràcies a ONGs com la Fundació Espai Natura i Joventut és possible que molta gent pugui tenir una vida digna i millor.

    ResponElimina
  3. Quina experiència tan bonica, conèixer els projectes i els sesu protagonistes en persona. Segur que ha sigut molt enriquidor. Felicitats!

    ResponElimina
  4. Gràcies Marga, Joan i Pilar pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  5. Ha sigut una experiencia inolvidable i espero que no sigui única! Ja que vull tornar a Tororo a veureus de nou en quant pugui!!!😍😝

    ResponElimina
  6. Realment, com diu la Pilar, això és la Providència¡¡¡¡¡¡ És meravellós el que estas aconseguint Sergi

    ResponElimina