dimecres, 11 de maig del 2022

La vaca ja ha parit!


Finalment la Maria ha parit! I ha parit un vedell així de maco. En Wanjala, el noi que es cuida de la granja de l'escola, estava entusiasmat. Ara els estudiants d'agricultura, amb l'ajuda dels professors, ja estan implicats en tenir cura del vedell, munyir la vaca... i esperem que ben aviat tothom a l'escola podrà beure'n la llet! Una bona novetat, si recordeu el que menjaven. Ara, dos dies a la setmana tenen verdura i dos dies tindran llet. La llet es barrejarà a l'esmorzar amb aquell aliment tan insípid: així serà més nutritiu i al mateix temps tindrà més bon gust.

Vam quedar que, si naixia mascle, el vendríem. I així ho farem. Això ens ajudarà a cobrir despeses del projecte, que sempre n'hi ha. I continuem amb la idea de comprar una altra vaca, perquè ara tenim prou herba per alimentar-ne dues.

Aquests dies estem començant a preparar el projecte de fer un galliner perquè els estudiants puguin menjar ous. Hem trigat a posar fil a l'agulla no pas per falta de diners, sinó perquè a vegades hi ha coses que demanen el seu tempo, i aquí els tempos no són els mateixos que a Europa. Però anem avançant amb pas ferm!

Moltíssimes gràcies a tots els qui, amb els vostres donatius, esteu fent possible tot això!!!


PD: Va ser curiós, perquè el dia que va néixer el vedell (va néixer a la nit) em va tocar un text bíblic per fer "lectio" que deia així: "quan neixi un vedell, un anyell o un cabrit, es quedaran amb la mare una setmana". Vaig pensar: a veure si naixerà avui! I efectivament. Va ser divertit.

9 comentaris:

  1. Moltes felicitats!!! Ara ja sou tots una mica pares ;-)
    Que guapo que és!!!
    Moltes gràcies Sergi per compartir tan bones notícies!!!

    ResponElimina
  2. Felicitats !!!! Saps em penso que els que bevem aigua de la Font ,ens sentim una mica padrins.Que maco és.

    ResponElimina
  3. Felicitacions! Gràcies per la notícia

    ResponElimina
  4. Realment ha sigut ben curiós que la LECTIO de l' ESCRIPTUA, coincidís amb el naixement del vadell !!
    L ' ESCRIPTURA, és fantàstica, I la NATURA, també !!
    Una salutació !!

    ResponElimina
  5. Gràcies per fer-nos partíceps de les vostres experiències.

    ResponElimina
  6. Doncs quina alegria Sergi!! Esperem que la "mare" estigui bé i pugui donar molta llet i més vedells d'ara en endavant!

    ResponElimina
  7. Gràcies pels vostres comentaris i felicitacions!
    A les persones que han enviat el comentari sense nom: gràcies, però no publico comentaris sense un nom

    ResponElimina
  8. Fantàstic veure l'evolució d'aquest projecte de principi a fi! Ara toca fer-lo créixer a poc a poc (a ritme africà!). Benvingut vedell!

    ResponElimina