divendres, 11 d’agost del 2023

L’alegria de l’Angella


Fa dos mesos us vaig parlar de l’Angella, una noia que patia forts dolors des de feia anys. En veure-la tan superada a l’escola (havia deixat d’anar a classe), i sabent que no podia pagar cap metge ni medicament, vam començar a visitar metges a Tororo sense cap bon resultat. Al final, un especialista d’un hospital privat d’Mbale ha trobat què tenia: una infecció per “Helicobacter Pylori”. Després del tractament, ara ja es troba bé i el metge només li ha donat un antiàcid per prendre durant un mes.

Estàvem tan contents, que com a agraïment li vaig portar al metge una corbata (gràcies Olga!!). El doctor es va posar tan cofoi de rebre un regal de tan lluny, que va demanar que ens fessin una foto en el moment que li feia entrega de la corbata (ja podeu riure, ja). Va dir que ho ensenyaria a la seva gent. La veritat és que ens va causar molt bona impressió des del primer moment: un bon professional. 

La cara de l’Angella ha canviat. Si no, mireu la foto de l’entrada de fa dos mesos. Ara està tan feliç! Això ha estat possible gràcies a vosaltres, els socis de “El gra de mostassa”: d’aquí han sortit els diners perquè es pogués curar. La foto que teniu a l’entrada d’avui és després que li digués que us l’ensenyaria, per tant us la dedica. I us envia aquestes paraules:
“I’m so grateful for the treatment and everything you have provided for me! I had this pain which didn’t allow me to do anything for over five years, and now I’m ok. May God bless you abundantly!”.
(“Estic tan agraïda pel tractament i tot el que m’heu proporcionat! Vaig tenir aquest dolor que no em deixava fer res durant més de cinc anys, i ara estic bé. Que Déu us beneeixi abundosament!”).

És una entrada bonica per escriure el dia de Santa Clara d’Assís.

10 comentaris:

  1. És una bonica i bona notícia.
    Gràcies per els seus bons desitjos.

    ResponElimina
  2. Que bé, Sergi!!!
    Moltes gràcies a tu Angella per transmetre'ns la teva la teva alegria, que Déu et beneixi a tu abundosament també!!!

    ResponElimina
  3. Gracies Sergi per tot el que fas...

    ResponElimina
  4. La Helicobacter Pylori va ser una bactèria que a mi em va acompanyar durant uns anys. En el meu cas em produia molt dolor a l'estòmac. De fet, abans no la vàrem descobrir, vaig tenir algunes hemorràgies internes (no gens agradables). La helicobacter pylori és una bactèria que deteriora la mucosa que protegeix l'estómac. Això fa que els àcids que produeix el nostre organisme ataquin aquesta zona i produeixen dolor (quan més mucosa afectada el dolor és més gran) i pot arribar a trencar algun vas sanguini (i d'aquí les hemorràgies). Afortunadament es pot eliminar la helicobacter pilori amb antibiòtic. En fi, segur que ara l'Angella viurà millor sense aquest dolor; o puc confirmar de primera mà :-)

    ResponElimina
  5. Noticies així reconforten i ajuden a seguir. Molt be per l'Angela, gràcies per les seves paraules, transmet li la nostra satisfaccio. I gràcies a tu Sergi pel que fas, per compartir-nos ho i per deixar-nos participar-hi, encara que sigui en la distância i en la mesura que nosaltres podem. Espero que entre tots poguem seguir ajudant te a ajudar a tots aquest que tu saps que ho necessiten.

    ResponElimina
  6. Pare Sergi d' Assis, bon dia.

    T' escric, des de " la 106".
    Estic molt contenta i feliç,
    per la salut de !' Angella,
    com si fos familia meva.
    Els seus ulls, ho diuen tot !!

    Disposar d' uns diners,
    administrar-los be,
    i posar-te en mans d' un metge
    competent, ha fet " el miracle"
    per dir-ho d' una manera familiar,
    i per qué no, providencial.

    Si , ahir va ser Santa Clara d' Assis,
    avui, és el dia " DEL GRA DE MOSTASSA"

    La Conventual, l ' ha presidit, el Pare Lluis,
    peró la Homilia, l ' ha fet el Pare Efrem.

    Tot predicant, i comparant la nostre fe i els prodigis
    que pot fer, semblant, al gra de mostassa,
    que a l ' inici és ben petit, peró després es torne
    un arbre molt generos, he recordat la teva homilia,
    on , molt pedagogicament, ens mostraves ,
    aquella bosseta amb les llavors de mostassa.

    L ' Arbre, s'està fent gran !
    Encara conserves aquella bosseta ??

    Moltes gracies a Déu, a tú, i felicitats a tots, els que
    de diferents maneres,
    col.laboren a GRA DE MOSTASSA.

    Desde MONTSERRAT, salutacions !!



    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar! Aquella bosseta de grans de mostassa va anar repartida perquè altres poguessin plantar-ne. No es tractava d'això?

      Elimina
  7. AAHH !!!
    Molt bona idea !!
    Gràcies.
    Si ho vares dir, no ho recordava!!
    Salutacions

    ResponElimina
  8. Helicobacter pylori és un bacteri que cada vegada és més comú i aquí és una de les primeres proves que et fa el digestòleg per descartar-ne la presència (quan de dolor s'hagués estalviat l'Angella si visqués a Catalunya!).
    En relació a la corbata: el pare estaria content pel bon ús que n'has fet! És un goig veure l'Angella amb aquest somriure! Quina notícia tan maca per tots els que formem part de El gra de mostassa!!

    ResponElimina