dimarts, 8 d’agost del 2023

Visita de l’Aram


L’Aram als 9 anys, quan va entrar l’Escolania, ja era molt enraonat. S’explicava molt bé per l’edat que tenia. Ara, als 21 anys, continua essent-ho però amb l’afegit d’una formació intensa durant una bona colla d’anys. Ha viscut 5 setmanes molt fecundes a Uganda, i ha fet molta feina! La seva visita ha estat un autèntic regal.


Continua amb la gran avidesa de conèixer que ja tenia a l’Escolania, de descobrir, de comprendre… i això l’ha portat a anar a fons en les trobades amb tantes persones durant aquests dies. Gràcies també al seu bon domini de l’anglès, ara té un coneixement considerable de la realitat d’Uganda més enllà dels tòpics. Però ha estat una combinació d’intel·ligència i al mateix temps de gran sensibilitat, perquè algunes històries o situacions l’han impactat gràcies a la seva empatia. 


Què ha fet? Ha ajudat visitant força projectes de microcrèdits, i enviant-me posteriorment un informe amb fotos i vídeos de cada projecte. Això m’ha descarregat força. I inquiet com és, es va moure per poder visitar el World Food Program que té un magatzem a Tororo i la base de Nacions Unides a Entebbe (on tenen un petit aeroport i tot). Són llocs que conec de fora, però la seva iniciativa m’ha fet adonar que encara em queden llocs interessants per descobrir!


Potser una de les activitats que m’han fet més il·lusió són les classes particulars que ha fet a en Kefas, un noi del barri. Vaig intuir que era un noi amb ganes d’aprendre, però bloquejat a nivell d’aprenentatge. La realitat ha resultat ser molt pitjor que el que jo m’imaginava. I l’Aram es va arremangar i li ha fet una classe llarga cada dia, quan en Kefas sortia de l’escola. Crec que ha desencallat una situació que corria el risc de podrir-se i acabar en fracàs escolar (amb totes les conseqüències que això té a Uganda). Mirarem de donar-hi continuïtat amb l’ajuda de l’Aram des d’Europa. 

Gràcies per tot, Aram!!!

6 comentaris:

  1. El que expliques, és entussiesmador !!

    Demà surto cap a Montserrat, per passar-hi
    tots les festes de la Mare de Déu.
    Li encomanaré cada dia el teu treball,
    així com també, el meu dessitg,
    de que puguis anar rebent molta ajuda
    d' aquests escolans tant ferms i generosos.

    Salutacions .
    Vaig a fer la maleteta !!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, Sergi, per aquestes notícies tan bones que ens expliques!!!!
    Que així continuï això indica com és de bo el teu projecte a Uganda!!!
    Felicitats a l'Aram per la seva disponibilitat i empatia!!!

    ResponElimina
  3. Molt bé per tota la feina que l'Aram ha fet a (i per) la comunitat de Tororo. Déu li ha donat molts talents a l'Aram i ell els ha sapigut fer servir ajudant a altres. Esperem que en el futur ho pugui continuar fent. Moltes gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina
  4. Les meves paraules d,acomiat per els escolans en el blog del 100 peus .....sempre eren les mateixes BONA MUSICA I BONA FEINA ,NANOS.Recordo lAram,no ha canviat gaire .
    Gràcies per la feina feta al costat del Sergi i per ser com
    ets,Aram.
    Les persones que no podem ajudar ,presencialment,agraïm de tot cor a tots els que amb la vostre visita feu tant bona feina .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé Núria de trobar-te de nou per aquí, sempre amb comentaris tan personals i bonics!!!

      Elimina