diumenge, 16 d’abril del 2023

Visita d’en Thibault


Amb en Thibault ens vam conèixer fa anys a Montserrat. És un noi francès que alguns potser recordareu, perquè el vaig tenir de voluntari a l’hostatgeria un temps. I des d’aleshores hem mantingut molta relació. Em feia molta il·lusió que vingués a Uganda, i que pogués experimentar la vida africana i retrobar-nos presencialment després de dos anys i mig. 

A les visites que vénen, sempre els pregunto quin tipus d’activitats els agradaria fer, quines franges d’edat, etc. Per tant, cada estada és una mica adaptada a la persona que ve i a les seves motivacions. Com que ell és mestre de primària i cap d’escoltes tenia interès de conèixer nens ugandesos. I vam organitzar l’anada al Llac Victòria, a Jinja, amb un grup de nens del barri del monestir. 

Era la primera activitat que feia amb nens des que vaig arribar a Uganda, i el resultat va ser fabulós. Ha estat l’excusa per visitar casa seva, per parlar amb les seves mares i adonar-me de la gran pobresa amb què viuen. Un dorm en un matalàs amb dos dels seus germans, un altre sobre unes canyes a terra amb el seu germà en un espai minúscul… i sovint van amb roba estripada pel carrer, o descalços. 


Ja us podeu imaginar l’alegria d’aquests nens quan en Thibault els va comprar una samarreta de l’equip de futbol d’Uganda! Durant el viatge, els va meravellar poder veure per primera vegada un llac, vaixells i pujar en una barca, veure com es fa ceràmica, poder menjar pollastre (alguns en mengen només per Nadal), un viatge llarg amb furgoneta… tot era novetat i meravellós. Va ser un dia que recordaran durant anys. 

En Thibault ens va ajudar molt durant la Setmana Santa a l’escola. Va fer d’acòlit a totes les celebracions junt amb un monjo del Congo, i s’entenien en francès. Va quedar impressionat per la fe que els estudiants transmetien amb els seus cants i la manera d’estar a les celebracions, també amb l’adoració de la Creu. 

De tot plegat, en dono gràcies a Déu! Ell és la font de tota Pau i tot Bé!

Thibault, merci beaucoup d'être venu en Ouganda et de partager ces journées avec nous!!!

4 comentaris:

  1. Em quedo amb la foto del Thibault envoltat de nens. El seu somriure no té preu!!

    ResponElimina
  2. Que bé Sergi! Quines experiències tan boniques per tots!!! Moltes gràcies per explicar-nos-ho!!!

    ResponElimina
  3. "... ELL ÉS LA FONT DE TOTA PAU I DE TOT BÉ..." !

    Encara que al llarc de la história de la humanitat,
    i de la nostre propia vida en concret,
    a vegades ens costi entendre-ho,
    així, ho creiem els cristians.

    Bon Temps Pasqual !!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Joan, Marta i Pilar per ser-hi sempre!

    ResponElimina