dimecres, 15 de novembre del 2023

Llibretes


Aquestes darreres setmanes hem tingut a Uganda en Marc, un noi que ha desenvolupat un projecte personal. Dintre d'aquest projecte, em va demanar què podria aportar a nivell material que fos útil als ugandesos. I li vaig suggerir llibretes per als estudiants.

D'entrada, nosaltres europeus no ens imaginem com d'importants poden arribar a ser les llibretes en una escola ugandesa. La majoria d'escoles no disposen de llibres de text, de manera que l'únic contingut que roman pels alumnes és el que apunten a la seva llibreta copiant el que el mestre escriu a la pissarra.

Per aquesta raó, els calen un bon número de llibretes cada any. I a vegades he vist com han expulsat nens d'una escola de Primària per no portar-ne. Però és que sovint la gent és tan pobra que no tenen diners ni per comprar llibretes!

Doncs bé, gràcies a la campanya que ha fet en Marc s'han pogut donar centenars de llibretes als nens d'una escola de Primària vinculada a l'Orphan's Club, i un miler de llibretes als alumnes de la nostra escola d'oficis. Ho han agraït molt.

Gràcies per aquest gest que de ben segur els ajudarà en els estudis aquest any vinent.

Foto: Pep Sentmartí 

4 comentaris:

  1. Que bé Sergi, és fantàstic!!!
    A mi em feia gràcia comprar llibretes als meus fills quan eren petits, sobretot les de dibuix, les fèien servir relativament, i quan em dedico a endreçar coses n'acabo llençant, sap greu pensar que són un bé tan preuat per la teva gent...
    Moltes gràcies per explicar coses tan boniques!!!

    ResponElimina
  2. Pare Sergi:
    .
    Aquest dies , estic fent un treball, escrit a mà,
    d' unes 50 pàgines, per un grup de persones,
    i sobint penso en les vostres llibretes.

    Desitjo, no et faltin aquestes col.laboracions .

    ResponElimina
  3. Ens falta ser molt més conscients de com som d'afortunats i donar valor a tot el que tenim, que les llibretes tinguin aquest valor és un bon exemple i un bon exercici per ser-ne conscient. Felicitats per la iniciativa!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies pels vostres comentaris Marta, Pilar i Marga!

    ResponElimina