divendres, 9 de juny del 2023

Despeses de salut


Ara que estem preparant la web de “El gra de mostassa”, hem creat un àmbit que serà el de salut. Allà hi aniran totes les accions que es duen a terme per millorar la salut de persones realment molt pobres.

En la primera foto hi veieu l’Angella. Va tenir un accident de moto fa anys, i des d’aleshores té uns dolors molt forts al costat. No té diners per anar al metge ni per comprar medicaments. L’any passat, essent estudiant de lampisteria a la nostra escola, el dolor era tan fort que havia deixat d’anar a classe per quedar-se al llit. Quan ho vaig saber, vam anar al metge. Vam visitar 4 metges a Tororo, sense bons resultats. Aquesta setmana hem anat a un especialista en sistema respiratori a Mbale (seguint la recomanació d’un metge de Tororo i una doctora de Barcelona). Aquesta setmana vinent li hauran de fer una prova de 100 euros, i tornarem a aquest especialista. Ella està agraïdíssima, i això és possible gràcies als vostres donatius. Tant de bo que es pugui trobar què té i posar-hi remei!


Aquest altre noi és l’Abdu el dia que ens vam conèixer. Me’l va presentar en Din, són amics. Des dels 10 anys que quasi no s’hi veu i els ulls li piquen molt sovint. Gràcies al programa finançat per una família de Barcelona, va poder venir al Benedictine Eye Hospital i li van diagnosticar una al·lèrgia severa. Va passar pel quiròfan per rebre dues injeccions, i sembla que està donant bon resultat. Ara s’ha de posar gotes unes quantes setmanes.

I finalment, hi ha els casos que ja coneixeu com en Conard o l’Ilukol que viuen en poblats molt pobres i per això no podien ser operats. Gràcies també als vostres donatius, aquests nens tenen ara un futur per davant.

Entre tots esteu fent possible que persones amb un futur molt complex per unes condicions físiques molt dures puguin tirar endavant i millorar de manera considerable. No exagero si dic que hi ha un abans i un després en les seves vides. Quin regal més gran!

5 comentaris:

  1. Es bo que puguis canalitzar les nostres ajudes i que puguin arribar directament a les persones que més ho necessiten; bona feina Sergi! Keep on working!!

    ResponElimina
  2. Molt bona iniciativa, Sergi!!!
    Crec que ja t'he dit alguna vegada que no m'agrada gaire quan publiques fotos explícites de malalties, deformacions... Em sembla que és una exelent manera dereconvertir els diners en ajudes directes!!!
    Moltes gràcies per anar-nos explicant els grans projectes que tens. A veure quan arriba el dia que estigui la web del Gra de Mostassa disponible per poder-nos-hi passejar!!!

    ResponElimina
  3. Sense la teva feina, aquestes ajudes, no haguessin estat possibles i possiblement, no s'haguessin dut a terme.
    Som nosaltres els qui hem d'estar agraīts, per deixar-nos participar amb els."petits grans de mostassa".

    ResponElimina
  4. Llegeixo aquesta publicació amb llàgrimes als ulls, i rellegint-ho em venen tants pensaments i reflexions per dins....
    Això és el petit tast de la felicitat; saber que un petit gra de mostassa pot fer tant de bé.
    Gràcies, Sergi, per tant!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies pels vostres comentaris Joan, Marta, Elisabet i Lurdes!

    ResponElimina